Šípkový čaj

Tento čaj je bohatý na vitamin C a používá se jako prevence při nachlazení a infekci. Pro lepší chuť se do čaje přidává kousek citronu nebo jeho kůry.

Lahodný čaj

Šípkový čaj si připravíte jednoduše: Sušené šípky rozmixujte. Zhruba 2 lžičky drti nasypte do konvičky a zalijte 1 l horké vody. Pozor! Teplota vody by měla být maximálně 50 °C, aby nedošlo ke znehodnocení vitaminu C. Pak do čaje přidejte další přísady, například mátu nebo meduňku, která mu propůjčí svěží chuť. Nápoj nechte louhovat přes noc. Ráno ho sceďte, dochuťte medem a průběžně pijte. Tu stejnou šípkovou drť můžete použít ještě dvakrát.

Šípkový čaj

Šípkový čaj je plný vitaminů (vysoký obsah vitaminu C) a také posiluje imunitu. Není vhodný jen při chřipce, nachlazení a dalších respiračních onemocnění, ale i při zánětech ledvin a zánětech močových cest.

Hrst sušených šípků zalijte 2 litry studené vody a nechte přec noc louhovat. Druhý den přiveďte k varu a ihned odstavte. Pro oslazení čaje přidejte med.

Šípky je možné pro ještě lepší účinek podrtit v hmoždíři. Čaj pak ale budete muset přecedit kvůli velice jemným štětinkám, které dráždí sliznici.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky