Čaj z oregana

Je podobné majoránce, má příjemně kořeněnou vůni a jedná se o typickou bylinku středomořské kuchyně, která patří na pizzu i do provensálského koření.

Podle mnoha studií má jeden gram oregana asi 42krát více antioxidačních vlastností než jablka. Studie publikovaná v časopise Journal of Nutrition zároveň poukázala na skutečnost, že konzumace oregana skutečně může značně přispět k celkovému příjmu rostlinných antioxidantů a že je tato bylinka jedním z nejlepších zdrojů antioxidačních látek. Pochopitelně, že si sušené oregano můžete přidávat do nejrůznějších jídel, ale přijímejte ho i ve formě čaje!

Budete potřebovat 1 čajovou lžičku drogy, 1 šálek horké vody, ½ lžičky medu a ½ lžičky citronové šťávy. Oregano povařte v horké vodě asi tak 4 minuty, odstavte, nechte 15 minut louhovat a nápoj přeceďte. Čaj, podávaný ideálně každý den po šálku, dochuťte citronem a medem.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky